הקמת חדרי קירור – שלב אחרי שלב

הקמת חדרי קירור - שלב אחרי שלב

חדרי קירור הם מבין החדרים המשוכללים ביותר שהתעשייה המודרנית מאפשרת לנו להקים, אך גם מורכבים יחסית להקמה ודורשים הכנת מפרט יסודי. 

חדרי קירור יכולים לשמש למטרות שונות:

  • *עבור מסעדות, שירותי הסעדה ומטבחים מוסדיים: אחסון מוצרי מזון וחומרי גלם בקירור או הקפאה 
  • *תרופות חייבות להיות מאוחסנות בחדרי קירור במקררים מיוחדים (כמו שכולנו למדנו לאחרונה…)
  • *תוצרת חקלאית שהבשילה עשויה להתקלקל לפני המשלוחים לרחבי הארץ. ניתן למנוע זאת באמצעות חדרי קירור. לעיתים גם פרחים ואפילו זרעים חייבים להיות בטמפרטורה מבוקרת.

עוד קטגוריה של חדרי קירור הם חדרי קירור בהם מוצבות מכונות הפולטות חום רב ופועלות 24 שעות ביממה (או רוב שעות היום).

החלקים המרכיבים את חדר הקירור

לפני שנתאר את האופן בו מקימים חדרי קירור ואת השיקולים הכרוכים בכך, יש קודם להבין מאילו חלקים הוא בנוי:

1.הקירות של חדר הקירור עשויים מפאנלים מבודדים מסיבים וצפופים אשר התפקיד שלהם הוא לשמור על הטמפרטורה בחדר.

2.רצפת חדר הקירור גם היא חייבת להיות אטומה והיא בדרך כלל עשויה מבטון.

3.הקירור עצמו נעשה באמצעות צינורות נחושת גדולים והחלק שאחראי על קירור האוויר הוא יחידת המעבה החיצונית שלרוב תהיה מותקנת מחוץ למבנה. (באופן דומה למזגן הבייתי).

4.בכל חדר קירור חייבת להיות מערכת בקרה. תפקידה לוודא כי הדלת אכן ננעלת בזמן היציאה או הכניסה על מנת שהחומרים שבפנים לא יתקלקלו.

איך מתחילים להקים חדרי קירור?

בשלב הראשון יש להבין מהם הצרכים של המפעל או המבנה בו יוקם חדר הקירור. לכל חומר יש טמפרטורה מיטבית אחרת שתשמור עליו ויש להתאים את חדר הקירור לטמפרטורה, כולל מערכת התקנת מערכת לסילוק נוזלים על מנת לשמור על רמת לחות מדויקת. 

מרבית חדרי הקירור פועלים בטמפרטורה שבין 4 מעלות ל-16 מעלות.

הדבר השני שצריך לבדוק הוא מהו אופי העבודה. כלומר, איך מתאפיין השימוש בחדר:

א.יש חדרים שבהם מוציאים ומכניסים סחורה כל הזמן ולכן צריך לתכנן מנגנון שיאפשר לשמור על הטמפרטורה גם כשחדר נפתח ונסגר מספר רב של פעמיים ביום.

ב. ישנם חדרים בהם מאוחסנים חומרים לתקופות ארוכות ורוב הזמן החדר נותר ריק מאדם.

ג. ישנם גם חדרי קירור בהם רוב היום מתבצעת עבודה ועל העובדים להיכנס בלבוש אשר יבודד אותם מהסביבה החיצונית, אך עדיין יאפשר להם לעבוד בנוחות. 

לרוב משתמשים במנגנוני הגנה בחרום שמאפשרים לפתוח את הדלת גם במקרה של תקלה אלקטרונית על מנת שהעובדים יוכלו לעבוד בחדר כשהוא סגור ללא חשש.

לבסוף, יש להחליט אם החדר יהיה בתוך המבנה עצמו או יבנה כיחידה עצמאית. הדבר תלוי לא רק בגודל החדר, אלא גם בשאלה האם יש מקורות חום חזקים שצריך להתחשב בהם כמו למשל מטבחים גדולים.

בסופו של התהליך יהיה בידינו סרטוט הכולל מידות, תוכניות חשמל ותוכניות אינסטלציה אשר ייתן לנו מושג כיצד החדר ייראה בסופו של דבר (על פי קנה המידה כמובן).

הקמת החדר עצמו

הקמת החדר עצמו צריכה להתבצע על פי המפרט המדויק אותו יש לנו ביד. חשוב לציין כי קיימים מספר יצרנים ידועים של ציוד מיזוג אוויר מתקדם, אך על קבלן הביצוע האחריות לבחור את השילוב המתאים ביותר בהתאם לתקציב של הלקוח.

מיותר לציין כי התפשרות על איכות החלקים וכמובן על ההרכבה יגרמו למערכת להיות בלתי יעילה, לצרוך הרבה יותר אנרגיה או פשוט לא לעמוד בלחצים מהסביבה כך שהטמפרטורה בפנים לא תישאר מאוזנת. מסיבה זו, חשוב מאוד לדרוש אחריות הן על העבודה והן על החלקים.

על א.לפיד

א.לפיד הינה חברה מובילה בתחום הנדסת מיזוג אוויר המתמחה באספקת פתרונות לשוק הפרטי, המוסדי והתעשייתי. מלבד חדרי קירור, אנחנו מתכננים ומתקינים גם צ'ילרים ומערכות VRF המאפשרות לווסת את הטמפרטורה בחללים גדולים.

את החברה מנהל ומוביל אורי לפיד, מהנדס מיזוג אוויר בוגר הטכניון וחשמלאי מוסמך. אורי משמש גם כיועץ מיזוג אוויר עצמאי אליו תוכלו לפנות כדי לקבל ייעוץ אובייקטיבי בנוגע לבניית מערכת מיזוג אוויר מקצועית אותה ברצונכם לבדוק, להעריך עלויות וכו'.

יש לכם שאלה בנוגע למיזוג אוויר? נסו אותנו!

Call Now Buttonהתקשר/י עכשיו!