צ'ילרים לתעשייה – כל מה שצריך לדעת

צ'ילרים לתעשייה
צ'ילרים לתעשייה על הגג עם יחידות קירור ומדחסים.

בעוד בתים פרטיים, משרדים גדולים ואפילו בתי הארחה בגודל בינוני יכולים להסתמך על מערכות קלאסיות למיזוג אוויר כגון מערכת מיזוג מרכזי, כאשר מדובר על מבני תעשייה גדולים אותם יש לקרר 24 שעות כגון חדרי מכונות, אחד הפתרונות היותר פופולאריים בשוק לצד VRF הם צ'ילרים לתעשייה.

למעשה, בפועל צ'ילרים תעשייתיים אינם משמשים רק מבני תעשייה, אלא גם קניונים, בתי חולים גדולים, בתי מלון ומבנים גדולים אחרים. פריסת המערכת היא אומנם שונה, אך עיקרון הפעולה זהה.

כל הצ'ילרים עובדים על בסיס מים העוברים בצינורות בתוך מערכת סגורה, המים עצמם מקוררים על ידי גז באופן דומה לפעולתו של המזגן (הגז אינו בא במגע עם המים), לאחר מכן המים שעברו קירור מקררים את האוויר בתוך חללי המבנה. 

כיום ישנם גם צ'ילרים המאפשרים לחמם חללים ולא רק לקרר אותם. לדוגמה, עבור בריכות גדולות.

יתרונות ספציפיים של צ'ילרים עבור התעשייה

1,.מאפשרים לקרר חלל בכל גודל בלי קשר למיקום היחידה המרכזית (המדחס), יכולים לשאת לרוב עד כ-400 טון מים. הודות לכך ניתן לשלוט ולווסת את עוצמת הקירור בכל נקודת בקרה, ממש כמו במערכות VRF.

2.חוסכים את הצורך לחבר כל מתקן (כגון מכונה) למערכת קירור נפרדת בעלות גבוהה.

3.צמצום בהוצאות החשמל והמים.

4.ידידותים לסביבה: בין היתר בזכות העובדה שכיום משתמשים בגז ידידותי לסביבה והמים זורמים במערכת סגורה.

5.יציבות אקלימית: האוויר אינו מאבד לחות. לכן, אם מדובר במתחם שבו שוהים אנשים רבים, הם לא יסבלו מהתופעה המוכרת של יובש וצריבה בעיניים.

6.תחזוקה זולה יותר ואורך חיים גבוה (אפילו עד 20 שנים). שיעור תקלות קטן יחסית.

7.התקנה אסתטית: מרבית רכיבי המערכת מותקנים בתוך קירות המבנה והיחידה המרכזית (המעבה) בחוץ, ולכן אין פגיעה באסתטיקה.

יש להדגיש שכל היתרונות האלו באים לידי ביטוי רק אם ההתקנה נעשתה באופן מקצועי והמערכת תוכננה באופן היעיל ביותר. התקנה מקצועית למערכת לא יעילה וכמובן התקנה בעייתית או שימוש בחומרים לא מתאימים לא יביאו לתוצאה הרצויה.

חשוב לדעת: 

אם כבר קיימת מערכת צ'ילר, מוטב לבצע שינויים או תיקונים במערכת הקיימת מכיוון שלא יהיה משתלם להתקין מערכת אחרת ולהחליף את כל תשתית הצינורות.

חישוב תפוקת הצ'ילר הנדרשת בהתאם לעומס החום

על מנת לתכנן את מערכת הצ'ילר המתאימה ביותר לצרכי הלקוח, יש קודם לחשב את עומס החום המופעל על המבנה. עומס החום נמדד על פי הפרמטרים הבאים:

  • *גודל ונפח החלל
  • *כמות האנשים המקסימלית שתשהה בו ברגע נתון
  • *פליטת חום ממכונות או מתקנים אחרים
  • *זווית השמש אל מול המבנה והאקלים שלו (משתנה מאזור לאזור)

לאחר שיש לנו את כל הנתונים האלו, אנחנו יכולים לחשב את תפוקת הצ'ילר הנמדדת על פי טון קירור

כמה עולה להתקין צ'ילר תעשייתי?

קשה להשיב על השאלה כמה עולה להתקין צ'ילר, במיוחד אם מדובר בצ'ילרים לתעשייה בה עומס החום שונה מאוד ממבנה אחד למשנהו (כפי שהסברנו בחלק הקודם). ישנן מערכות במחירים של כמה עשרות אלפי שקלים ויש גם כאלו שהתכנון וההתקנה שלהם יכולים להתקרב לסכום של 6 ספרות ואף לעבור אותו.

יחד עם זאת, חשוב שתדעו כי הצ'ילרים הם מבין הפתרונות עם החזר ההשקעה הגבוה ביותר בשוק בשל כל הסיבות שציינו למעלה. לכן, גם אם אתם לא מקררים מפעל או מבני תעשייה עצומים, חשבו עליהם כעל פתרון לטווח הרחוק וקחו זאת בחשבון כאשר אתם שוקלים חלופות שונות.

על א.לפיד

א.לפיד מתמחה באספקת פתרונות קירור אוויר כגון VRF, צ'ילרים ותיכנון חדרי קירור עבור גופי תעשייה גדולים, גופים ממשלתיים וגם מוסדות אקדמאיים (בין היתר תיכננו אבטיפוס לצרכי הדרכה עבור הטכניון). עד כה הובלנו כ-400 פרויקטים שונים תוך כדי הקפדה על שלושת העקרונות שלנו: שירות מעולה, מחירים הוגנים ועמידה בלוח זמנים.

את א.לפיד הקים אורי לפיד, מהנדס מיזוג אוויר וחשמלאי מוסמך אשר מיישם את הידע אותו צבר במסגרת הכשרתו בטכניון על מנת לבנות מתודות עבודה ייחודיות ולפתח פתרונות יצירתיים וייחודים בתחום.

יש לכם שאלה בנוגע למיזוג אוויר? נסו אותנו!

Call Now Buttonהתקשר/י עכשיו!