חדרי קירור

מערכות קירור וחדרי קירור - ידע, ניסיון, ויכולת לגבש פתרונות שמקטינים עלויות

חדרי קירור, ברוב המוחלט של המקרים, פועלים  365 ימים בשנה, 24 שעות מסביב לשעון.

כלומר, צריכת החשמל וניצול האנרגיה מהווים פקטור מרכזי באיפיון מערכות קירור בכלל וחדרי קירור והקפאה בפרט. לכן טרם תכנון ובניית מערכות קירור מורכבות נדרש תכנון מקדים של יועץ מיזוג אוויר מקצועי ומוסמך.

חדר קירור, הרבה יותר ממקרר

נכון, לכאורה ובאופן פשטני, אפשר לראות את חדר הקירור בתור סוג של מקרר גדול (ולעיתים – מקפיא). אבל למעשה, חדרי קירור תעשייתים או חדרים שהם גם מקפיאים בנפח תעשייתי, הם הרבה יותר ממקררים. קודם כל, בניגוד למקרר מדובר במוצר הרבה יותר מורכב או, נכון יותר לומר, מוצר מותאם אישית. זה לא עניין עיצובי אלא הרבה יותר מהותי. לרוב, מדובר בחדרים של ממש, כלומר זה מקום אחסון בטמפרטורה מבוקרת אך גם מקום עבודה. לשם צריך ממש להיכנס פנימה, לפרוק סחורה, משם צריכים להוציא חומרי גלם או מזון מוכן בכמויות גדולות במיוחד. החדרים הללו נדרשים במגזר העסקי, התעשייתי, בענף המלונאות, ברשתות המזון ועוד.

בניית חדרי קירור

חדרי קירור הינן יחידות בנויות מלוחות מבודדים שיכולים להיות ממוקמים בתוך שטח בית העסק או מחוצה לו, לשמירת סחורה בטמפרטורה נמוכה ומבוקרת.

פעילותם של בתי עסק ומוסדות רבים תלויה בחדרי הקירור לצורך אחסון מזון, סחורה או חומרי גלם. 

לשם כך הם נדרשים למה שמכונה בשפה המקצועית – חדרי קירור תעשייתיים.

 

חדרי קירור תעשייתיים

בניית חדרי קירור תעשייתים נעשית לרוב עבור מסעדות, בתי מלון, איטליזים, מפעלי בשר, משווקי תוצרת חקלאית, מגדלי פרחים, סופרמרקטים והרשימה עוד ארוכה ומגוונת.

בחלק מן המקרים, כגון בתי מלון, שם הפיקוח מחמיר יש אף חובה לתעד את הטמפרטורות לאורך זמן, באמצעות אוגר נתונים (ראו חדרי קירור מפרט טכני)

אולי זה המקום להסביר את ההבדל בין הקפאה לקירור:

חדרי קירור מיועדים לספק טמפרטורה של 4 מעלות והם מיועדים בעיקרם לאיחסון ירקות/פירות ומוצרי מזון טריים שדורשים קירור.

חדרי הקפאה מיועדים לעבוד בטמפרטורה של  -18 מעלות והם מיועדים בעיקר לאיחסון בשר קפוא ומוצרי מזון שדורשים הקפאה.

מדוע נדרש אפיון מפורט לחדרי קירור ומערכות קירור

לו ניתן היה לשווק חדרי קירור מוכנים מראש, ממש כמו מקררים, ברור כי החיים היו נראים פשוטים יותר. יחד עם זאת, על פי רוב הדבר הנדרש והנכון ביותר יהיה לתכנן ולהקים  חדרי קירור מתוך התאמה מלאה לצרכיו של כל לקוח. האפיון חיוני מפני שהתנאים שבהם פועלים חדרי קירור במפעלי ייצור או במוסדות אינם אחידים. אפילו הרגולציה עשויה להגדיר תנאים מסוימים ומיוחדים, לענפים כאלה ואחרים. בניית חדרי קירור על פי אפיון מפורט תביא בסופו של דבר להתאמה מכסימלית בין המצוי לבין הרצוי. תכנון מפרט מדוקדק לכל פרטיו יתייחס למכלול שלם של היבטים, לרבות שטח החדר, נפח הקירור, תפוסת החדר. לכל דבר יש משמעות, לרבות לאופי העבודה השוטפת בחדר הזה ופרמטרים נוספים שאת חלקם נפרט בהמשך.

איפיון חדר קירור

חשוב להניח מראש את התובנה שחדר קירור הוא חדר עבודה לכל דבר, ותקלה יכולה לגרור לנזק עצום בגלל אבדן הסחורה המאוחסנת.

לכן, חדרי קירור והקפאה צריכים "לעבוד" סביב השעון לאורך זמן במינימום תקלות.

אפיון חדר קירור:

  1. מה היעוד של חדר הקירור? דוגמא: הקפאה 18- מעלות, קירור 4 מעלות, הפשרה 5 מעלות, חדר עבודה 16 מעלות.
  2. מה הסחורה שתמצא בחדר הקירור?
  3. באיזו טמפרטורה הסחורה מגיעה?
  4. מה הכמות של הסחורה שתמצא בחדר הקירור?
  5. כמה זמן הסחורה תמצא בחדר הקירור?
  6. מה תדירות הוצאה והכנסת הסחורה לחדר הקירור?
  7. האם חדר הקירור הינו חדר פנימי בתוך המבנה או חיצוני למבנה?

באילו דרכים הופכים את חדרי הקירור ליעילים יותר

תכנון אופטימלי וביצוע של חדרי קירור שואפים להפוך אותם ליעילים יותר. לצורך כך, נדרש שילוב של מרכיבים שפועלים בתיאום זה עם זה ולא מפריעים זה לזה. דרך חשובה ביותר שבה הופכים חדרי קירור והקפאה ליעילים יותר היא הקפדה על שימוש במרכיבים מבודדים איכותיים. ביצוע לקוי, כלומר שימוש במרכיבים שאינם מבודדים באופן מספק גורם למאמץ יתר של המנוע. מאמץ יתר בניסיון לחפות על בידוד לא מספק יוצר לבלאי מואץ וצורך תכוף בתיקונים ותחזוקה. משמעות הדבר היא שאם הציעו לכם תכנון מהיר מאוד או מחיר זול בצורה לא סבירה, עליכם להביא בחשבון שחדר הקירור יהיה רחוק מפעילות אופטימלית. איך תוכלו לדעת שיותקן אצלכם חדר קירור איכותי ביותר ויעיל באמת? הבסיס הוא בעצם המפרט. המפרט הוא שמתאר בפירוט את המרכיבים השונים שמהם בונים את חדר הקירור או את חדר ההקפאה. על פי המפרט המוצע לכם, אתם יכולים באמת לדעת הכל על יחידת העיבוי, סוגי הלוחות וכן הלאה. לנוחותכם, פירטנו לכם בקווים כללים על המפרט הטכני. פנו אלינו ונוכל להכין לכם את המפרט האופטימלי לאחר אבחון הצרכים שלכם, המטרות, סוג המפעל, רשת השיווק או המלון שלכם, המיקום של חדר הקירור וכל יתר הפרטים החשובים.

חדר קירור מפרט טכני

 בניית חדרי קירור נעשית באמצעות מפרט טכני הכולל את האלמנטים הבאים: 

  1. קירות, תקרה, דלת אוטמת עשויים לוחות מבודדים.
  2. רצפה בדרך כלל מבוטנת ומתוגברת בחומרי איטום מבודדי חום.
  3. יחידת עיבוי חיצונית.
  4. צינורות נחושת.
  5. מפזר אוויר (מאייד).
  6. מערכות חשמל פיקוד ובקרה.
  7. אוגר נתונים.

כמה עולה חדר קירור?

ברור מכל האמור עד כה שלכל חדר קירור יש את המאפיינים שלו ומכן וכפועל יוצא משפיעי מחיר שונים.

לפיכך גם אין מודל שמתמחר בתי קירור לפי שטח או נפח.

אם ברצונך לדעת את עלות חדר הקירור המתאים לך, כל שעליך לעשות הוא להתקשר אלינו.

Call Now Buttonהתקשר/י עכשיו!

יש לכם שאלה בנוגע למיזוג אוויר? נסו אותנו!