חדרי קירור

חדרי קירור והקפאה - ידע, ניסיון, ויכולת לגבש פתרונות לבקרת אקלים מתקדמת

חדרי קירור, לב ליבם הפועם של תעשיות המזון, התרופות והמחסנים הלוגיסטיים בעולם, פועלים 365 ימים בשנה, 24 שעות מסביב לשעון ללא הפסקה.

תארו לעצמכם מצב בו, כל מלאי המזון במסעדה או במלון נדרש לפינוי לפח האשפה רק בגלל הפרש של חצי מעלה, או מחקר שלם במעבדה שנזרק לפח רק בגלל בקרת טמפרטורה שגויה.

מקרים אלו ואחרים נוצרים פעמים רבות בגלל תכנון לקוי שלא לקח בחשבון פרמטרים קריטיים כגון מיקום חדר הקירור במבנה, תדירות כניסה ויציאה של עובדים, מכשור פעיל בחלל החדר ועוד.

לכן תכנון חדרי קירור והקפאה בפרט דורשת שילוב של יועץ מיזוג אוויר מומחה יחד עם מומחה בבניית חדרי קירור.

חדר קירור- הרבה יותר חזקים מכל מקרר

נכון, לכאורה ובאופן פשטני, אפשר לראות את חדר הקירור בתור סוג של מקרר גדול (ולעיתים – מקפיא). אבל למעשה, חדרי קירור תעשייתים או חדרים שהם גם מקפיאים בנפח תעשייתי, הם הרבה יותר ממקררים. קודם כל, בניגוד למקרר מדובר במוצר הרבה יותר מורכב או, נכון יותר לומר, מוצר מותאם אישית. זה לא עניין עיצובי אלא הרבה יותר מהותי. לרוב, מדובר בחדרים של ממש, כלומר זה מקום אחסון בטמפרטורה מבוקרת אך גם מקום עבודה. לשם צריך ממש להיכנס פנימה, לפרוק סחורה, משם צריכים להוציא חומרי גלם או מזון מוכן בכמויות גדולות במיוחד. החדרים הללו נדרשים במגזר העסקי, התעשייתי, בענף המלונאות, ברשתות המזון ועוד.

בניית חדרי קירור

חדרי קירור הינן יחידות בנויות מלוחות מבודדים שיכולים להיות ממוקמים בתוך שטח בית העסק או מחוצה לו, לשמירת סחורה בטמפרטורה נמוכה ומבוקרת.

פעילותם של בתי עסק ומוסדות רבים תלויה בחדרי הקירור לצורך אחסון מזון, סחורה או חומרי גלם. 

לשם כך הם נדרשים למה שמכונה בשפה המקצועית – חדרי קירור תעשייתיים.

 

חדרי קירור תעשייתיים

בניית חדרי קירור תעשייתים נעשית לרוב עבור מסעדות, בתי מלון, איטליזים, מפעלי בשר, משווקי תוצרת חקלאית, מגדלי פרחים, סופרמרקטים והרשימה עוד ארוכה ומגוונת.

בחלק מן המקרים, כגון בתי מלון, שם הפיקוח מחמיר יש אף חובה לתעד את הטמפרטורות לאורך זמן, באמצעות אוגר נתונים (ראו חדרי קירור מפרט טכני)

אולי זה המקום להסביר את ההבדל בין הקפאה לקירור:

חדרי קירור מיועדים לספק טמפרטורה של 4 מעלות והם מיועדים בעיקרם לאיחסון ירקות/פירות ומוצרי מזון טריים שדורשים קירור.

חדרי הקפאה מיועדים לעבוד בטמפרטורה של  -18 מעלות והם מיועדים בעיקר לאיחסון בשר קפוא ומוצרי מזון שדורשים הקפאה.

מדוע נדרש אפיון מפורט לחדרי קירור ומערכות קירור

לו ניתן היה לשווק חדרי קירור מוכנים מראש, ממש כמו מקררים, ברור כי החיים היו נראים פשוטים יותר. יחד עם זאת, על פי רוב הדבר הנדרש והנכון ביותר יהיה לתכנן ולהקים  חדרי קירור מתוך התאמה מלאה לצרכיו של כל לקוח. האפיון חיוני מפני שהתנאים שבהם פועלים חדרי קירור במפעלי ייצור או במוסדות אינם אחידים. אפילו הרגולציה עשויה להגדיר תנאים מסוימים ומיוחדים, לענפים כאלה ואחרים. בניית חדרי קירור על פי אפיון מפורט תביא בסופו של דבר להתאמה מכסימלית בין המצוי לבין הרצוי. תכנון מפרט מדוקדק לכל פרטיו יתייחס למכלול שלם של היבטים, לרבות שטח החדר, נפח הקירור, תפוסת החדר. לכל דבר יש משמעות, לרבות לאופי העבודה השוטפת בחדר הזה ופרמטרים נוספים שאת חלקם נפרט בהמשך.

איפיון חדר קירור

חשוב להניח מראש את התובנה שחדר קירור הוא חדר עבודה לכל דבר, ותקלה יכולה לגרור לנזק עצום בגלל אבדן הסחורה המאוחסנת.

לכן, חדרי קירור והקפאה צריכים "לעבוד" סביב השעון לאורך זמן במינימום תקלות.

אפיון חדר קירור:

  1. מה היעוד של חדר הקירור? דוגמא: הקפאה 18- מעלות, קירור 4 מעלות, הפשרה 5 מעלות, חדר עבודה 16 מעלות.
  2. מה הסחורה שתמצא בחדר הקירור?
  3. באיזו טמפרטורה הסחורה מגיעה?
  4. מה הכמות של הסחורה שתמצא בחדר הקירור?
  5. כמה זמן הסחורה תמצא בחדר הקירור?
  6. מה תדירות הוצאה והכנסת הסחורה לחדר הקירור?
  7. האם חדר הקירור הינו חדר פנימי בתוך המבנה או חיצוני למבנה?

באילו דרכים הופכים חדר קירור ליעיל יותר

תכנון אופטימלי וביצוע של חדרי קירור שואפים להפוך אותם ליעילים יותר. לצורך כך, נדרש שילוב של מרכיבים שפועלים בתיאום זה עם זה ולא מפריעים זה לזה. דרך חשובה ביותר שבה הופכים חדרי קירור והקפאה ליעילים יותר היא הקפדה על שימוש במרכיבים מבודדים איכותיים. ביצוע לקוי, כלומר שימוש במרכיבים שאינם מבודדים באופן מספק גורם למאמץ יתר של המנוע. מאמץ יתר בניסיון לחפות על בידוד לא מספק יוצר לבלאי מואץ וצורך תכוף בתיקונים ותחזוקה. משמעות הדבר היא שאם הציעו לכם תכנון מהיר מאוד או מחיר זול בצורה לא סבירה, עליכם להביא בחשבון שחדר הקירור יהיה רחוק מפעילות אופטימלית. איך תוכלו לדעת שיותקן אצלכם חדר קירור איכותי ביותר ויעיל באמת? הבסיס הוא בעצם המפרט. המפרט הוא שמתאר בפירוט את המרכיבים השונים שמהם בונים את חדר הקירור או את חדר ההקפאה. על פי המפרט המוצע לכם, אתם יכולים באמת לדעת הכל על יחידת העיבוי, סוגי הלוחות וכן הלאה. לנוחותכם, פירטנו לכם בקווים כללים על המפרט הטכני. פנו אלינו ונוכל להכין לכם את המפרט האופטימלי לאחר אבחון הצרכים שלכם, המטרות, סוג המפעל, רשת השיווק או המלון שלכם, המיקום של חדר הקירור וכל יתר הפרטים החשובים.

דגשים חשובים לבניית חדרי קירור

הנה כמה דגשים שחשוב מאוד לשים עליהם דגש בתהליך תכנון ובנייה של חדרי קירור:

ראשית כל, יש להקפיד על תכנון מדויק של החדר. התכנון המדובר צריך לכלול את כל המאפיינים אשר דרושים להקמה כפי שפורטו לעיל וכן, חשוב מאוד לקחת בחשבון את הטמפרטורה הנכונה שצריכה להיות בחדר הקירור. ההמלצה היא לקחת מראש את גודל החדר שייבנה, מערכת החשמל שצריכה להיות בו וכמובן מערכת הקירור שבאמצעותה החדר יתקרר.

דגש חשוב נוסף הוא כל מה שקשור לבניית מערכת פיקוד ובקרה בחדר הקירור. המטרה של מערכת פיקוד ובקרה היא לפקח ולשלוט ל הטמפרטורה שבחדר ועל כן חשוב מאוד שהמערכת תיבנה בצורה הטובה, האיכותית והמדויקת ביותר.

דגש נוסף הוא התקנה של דלתות איכותיות לחדר. דלתות חדר הקירור הן אטומות ובעלות יכולת לשמור על הרמטיות, אך חשוב מאוד להקפיד על כך שכאשר סוגרים את הדלת יווצר איטום איכותי לחדר שישמור על הקור בחדר.

דגש נוסף בתהליך בנייה של חדר קירור הוא לדאוג ליצירת אופציה לשינוי טמפרטורות ורמת לחות בחדר וזאת בכדי לאפשר שינויים שונים בחדר הקירור במידת הצורך.

חשוב מאוד להתחשב גם בנושא הבטיחות של החדר. מכיוון שהדלת נסגרת בצורה הרמטית יש צורך לדאוג למנגנון פתיחה מבפנים של החדר וזאת בכדי שהוא יהיה בטוח לאדם שנכנס אליו, במידה והדלת נסגרת. אם אין מנגנון פתיחה פנימי אדם יכול להיתקע בתוך החדר, דבר שיכול לסכן אותו.

דגש נוסף הוא שימוש בטכנולוגיה מתקדמת שיכולה לסייע בשליטה על חדרי הקירור גם מרחוק. מדובר על טכנולוגיה שללא ספק מהווה את הדבר הטוב ביותר לחדרי קירור שבהן יש צורך בבקרת טמפרטורה תמידית. ישנם חדרי קירור שבהם ידוע כי אם הטמפרטורה יורדת או עולה ולא שולטים עליה באופן מידי כל התכולה שבחדר הקירור יכולה להתקלקל ועל כן האופציה לעקוב אחר הטמפרטורה בחדר בכל זמן גם מרחוק ובהתאם לכך גם לשלוט בטמפרטורה בכל זמן ומכל מקום, היא ללא ספק דבר חשוב מאוד עבור לא מעט חדרי קירור.

דגש נוסף הוא להקפיד על חומרי גלם איכותיים בבניית החדר, דבר שיסייע לבידוד תקין בחדר.

כיצד תדעו איזה חדר קירור מתאים לכם?

בכדי לדעת איזה חדר קירור יתאים לצרכים שלכם בצורה הטובה ביותר, עליכם להתייעץ איתנו, רק מומחה בעל ניסיון מוכח, ידע באופן מקצועי כיצד להתאים ולאפיין את מפרט חדר הקירור לצרכים שלכם ולמבנה המאחסן. תהליך אפיון חדר קירור כולל את בחינת השטח הקיים לצורך בניית חדר קירור, את המוצרים הדורשים אחסנה בקירור, את התקציב העומד על הפרק וכל פרמטר אחר שיש לקחת בחשבון טרם בונים חדר קירור.

בהתאם לכל הנתונים הללו, נוכל לקבוע את המפרט של חדר הקירור שיענה על המטרות, הדרישות והצרכים בצורה הממוקדת והטובה ביותר. 

חדר קירור מפרט טכני

בניית חדרי קירור נעשית באמצעות מפרט טכני הכולל את האלמנטים הבאים: 

  1. קירות, תקרה, דלת אוטמת עשויים לוחות מבודדים.
  2. רצפה בדרך כלל מבוטנת ומתוגברת בחומרי איטום מבודדי חום.
  3. יחידת עיבוי חיצונית.
  4. צינורות נחושת.
  5. מפזר אוויר (מאייד).
  6. מערכות חשמל פיקוד ובקרה.
  7. אוגר נתונים.

איזה סוגי חדרי קירור ניתן למצוא כיום?

כיום ניתן למצוא שני סוגים עיקריים של חדרי קירור: חדרי קירור מובנים אשר ידועים גם בשם: תאי קירור וחדרי קירור מתוכננים שמחייבים הליך בניית חדרי קירור. בשני המקרים הללו, חללי הקירור יהיו מתאימים לצרכי הקירור וההקפאה הנחוצים עבור הלקוח. כמו כן, בשני המקרים הם ישלבו בתוכם מערכות שונות אשר באמצעותן ניתן לשלוט בתנאי הטמפרטורה והלחות שבחדר העשויים להשפיע על מחיר חדר הקירור או תא הקירור.

כמה עולה חדר קירור?

ברור מכל האמור עד כה שלכל חדר קירור יש את המאפיינים שלו ומכן וכפועל יוצא משפיעי מחיר שונים.

לפיכך גם אין מודל שמתמחר בתי קירור לפי שטח או נפח.

אם ברצונך לדעת את עלות חדר הקירור המתאים לך, כל שעליך לעשות הוא להתקשר אלינו.

יש לכם שאלה בנוגע למיזוג אוויר? נסו אותנו!

מלאו את הפרטים הבאים

Call Now Buttonהתקשר/י עכשיו!