5 טיפים לתחזוקה שוטפת של חדרי קירור

ברוב המקרים חדרי קירור נועדו לפעול סביב השעון 365 ימים בשנה, 24 שעות ביממה. חדרי הקירור הם למעשה מעין מקררים גדולים ולעיתים אפילו מקפיאים גדולים. יש גם חדרי קירור תעשייתיים או אפילו מקפיאים שהם בנפח תעשייתי אלו הם חדרי קירור גדולים שהם לא רק מקום אחסון למוצרי מזון הדורשים הקפאה, אלא מדובר במקומות שהם חדרי עבודה ממש. נכנסים אל החדרים הללו, פורקים בהם סחורה, מוציאים מהם חומרי גלם וכן הלאה.

חדרי הקירור הללו מצויים במיוחד במגזר התעשייתי והעסקי כמו רשתות המזון, ענף המלונאות, בתי חולים ועוד.

כל ההקמה של חדרי הקירור וההקפאה דורשים עבודה מקצועית תוך התאמה מלאה ומושלמת של חדרי הקירור למטרות שלהם. 

ברור שחדר קירור שנועד לתרופות לא יכול להיבנות כמו חדר קירור שנועד לאחסון פרחים. כך גם כל חדר קירור חייב להיבנות בהתאם למטרות של החדר ולאופי השימוש בחדר.

5 טיפים לתחזוקה  שוטפת של חדרי קירור

ניקוי שגרתי של חדרי קירור והקפאה

לאחר ההקמה המוצלחת של מערכת הקירור, חשוב ללמוד על תחזוקה הנכונה של החדר על מנת שהוא יישאר ויישמר תמיד במצב הכי נעים ומזמין.

אז איך מנקים את חדרי הקירור ושומרים על מצבו ההיגייני?

טיפ מספר 1 – אוורור –

חשוב לשמור על אוורור של חדר הקירור. האוורור ימנע ריחות רעים שייווצרו בחדר הקירור וכך גם לא יווצר עובש בחלקי המקרר השונים.

טיפ מספר 2 – אריזה הרמטית של מוצרי מזון –

אחד הגורמים שהכי משפיעים על הניקיון של חדר הקירור זוהי צורת האריזה של מוצרי המזון. כאשר מוצרי המזון לא ארוזים כמו שצריך, הרי שיהיו זליגות, אוכל יתפזר והמקום יהפוך מהר מאוד למוזנח ומאוד לא נעים.

טיפ ספר 3 – ניקוי יסודי וייבוש יסודי לאחר הניקוי –

חשוב לנקות באופן עקבי את המקרר. כדאי לייחד יום בשבוע אשר בו יתבצע הניקוי. כך המקרר יהיה תמיד נעים ונקי. יחד עם זאת, תמיד מומלץ לנקות מיד כל לכלוך שנוצר. כתם טרי הוא הרבה יותר קל לניקוי ולא כדאי לדחות את הניקיון ליום הניקוי השבועי.

יש להקפיד על ייבוש יסודי של המקרר על כל חלקיו לאחר ביצוע הניקיון. במיוחד במקררים אשר בהם חשוב לשמור על בקרת לחות קבועה. אם המקרר לא עובר ייבוש לאחר הניקיון, הלחות בו תעלה וזה יפגע בשימוש הבטוח במרחב הקירור ועוד יותר במרחב ההקפאה. מעבר לכך, לחות גבוהה בחדר הקפאה עלולה לגרום להחלקה כאשר הלחות בחלל תהפוך לשכבת קרח חלקלקה.

טיפ מספר 4 – היצמדות להוראות יצרן –

לכל מקרר יש הוראות יצרן וכך גם הוראות ניקוי. חשוב להיצמד להוראות ולבצע את הניקיון באופן הנכון, עם כלי הניקוי הנכונים ועם הציוד המומלץ. כך המקרר לא יינזק מצד אחד ומצד שני הוא יהיה נקי באמת. ניקוי יסודי של חלקי המקרר ואחר כך ייבוש יסודי שלו זוהי למעשה דרישה שהיא מטעם החוק לבטיחות בעבודה כמו גם התקנים של משרד הבריאות, במיוחד כאשר מדובר במחר קירור שנועד לצורך אחסון מוצרים רגישים כמו תרופות או מוצרי מזון.

טיפ מספר 5 – ניקוי מקצועי –

לצד הניקיון הקבוע שתבצעו בכל יום, כדאי מאוד להזמין מדי פעם גם איש מקצוע שיבצע את הניקיון בצורה יותר יסודית. בדרך כלל חשוב שיהיה זה ניקיון חד שנתי. מתעניינים בחדרי קירור והקפאה? רוצים להתאים את המוצר בדיוק בהתאם לדרישות העסק שלכם? א. לפיד מיזוג אוויר תעשייתי, עם כל הפתרונות וכל הסוגים של חדרי קירור או חדרי הקפאה לכל צורך ולכל מטרה.

יש לכם שאלה בנוגע למיזוג אוויר? נסו אותנו!

Call Now Buttonהתקשר/י עכשיו!