חדרי קירור תעשייתיים – המדריך המלא

חדרי קירור תעשייתיים – המדריך המלא

חדרי קירור תעשייתיים מיועדים בדרך כלל עבור עסקים שזקוקים לשטחי קירור גדולים בטמפרטורה ורמת לחות מבוקרות. לא מדובר רק במסעדות, מפעלים וחקלאיים, אלא גם עסקים שצריכים לאחסן חומרים ומוצרים אחרים בתנאי קירור. לדוגמה, תרופות או חומרים רפואיים אחרים.

אין שני חדרי קירור זהים, ולכן הקמת חדר קירור אפקטיבי חייבת להיעשות על פי מפרט טכני שתוכנן בהתאם לצרכים של כל עסק ועסק. 

טמפרטורה רצויה לחדר קירור

חדרי קירור אומנם מוגדרים כחדרים בהם הטמפרטורה המבוקרת היא של 4 מעלות, אך למעשה במונח זה משתמשים גם כדי לתאר חדרים בטמפרטורות שונות:

  • קירור – כאמור 4 מעלות
  • הקפאה כגון הקפאת בשרים, -18 מעלות
  • מוצרים המיועדים להפשרה מהירה – 5 מעלות
  • חדר עבודה בטמפרטורה מבוקרת – 16 מעלות

אופי הסחורה

מלבד הטמפרטורה בו תאוחסן הסחורה, יש גם לקחת בחשבון מאפיינים כגון הקטגוריה אליה היא משתייכת, הטמפרטורה שבה היא מגיעה, משך הזמן בו היא תימצא בחדר הקירור והתדירות של ההכנסה וההוצאה שלה.

שטח

כאשר מדובר בחדר קירור קטן, לעיתים קרובות ניתן למקם אותו בתוך המבנה, אך כאשר הוא עולה על שטח מסוים, לעיתים אין בררה אלא למקם אותו מחוץ למבנה, גם אם במקרים מסוימים מדובר בפתרון מעט לא אסתטי.

חדרי קירור – מפרט טכני

המפרט של חדרי קירור תעשייתיים מורכב מרכיבים שונים אשר בסופו של דבר מיועדים לספק את הפתרון הטוב ביותר כאשר הם עובדים יחדיו. מן הסתם, מפרט זה הוא מורכב יותר מזה של מערכת קירור ביתית או כזו המיועדת לעסק קטן.

  • הקירות, התקרה והדלת האוטמת עשויים כולם מלוחות מבודדים על מנת לשמור על הטמפרטורה
  • גם הרצפה בדרך כלל כוללת חומרי איטום מבודדי חום ועשויה בעצמה מבטון
  • כמו במזגנים ומערכות קירור אחרות, גם כאן יש יחידה חיצונית, המעבה.
  • האוויר הקר עצמו עובר דרך צינורות נחושת.
  • קיימת מערכת בקרה חשמלית שיכולה לבצע פעולות בצורה אוטומטית. לדוגמה, על מנת למנוע חילול שבת.
  • תיעוד הטמפרטורה לאורך זמן הוא חובה ונעשה באמצעות רכיב המכונה "אוגר נתונים"
  • יש להתקין בדלתות מנגנוני פתיחה גם מבפנים וגם מבחוץ על מנת שיהיה אפשר לצאת מן החדר גם במקרה שהמנגנון הפנימי מתקלקל

מעל לכל, חדר הקירור חייב לעמוד בתקני הבטיחות של מכון התקנים על מנת שיוכל לעבור בדיקות תקופתיות וכמובן על מנת לשמור על בטיחות העובדים. זוהי למשל הסיבה להתקנת אוגר הנתונים.

כמה עולה להקים חדר קירור?

הפרמטר בעל החשיבות הגבוהה ביותר כאשר אנחנו מדברים על עלות חדר קירור היא גודל השטח שלו. מלבד זאת, מכיוון שהמטרה בסופו של דבר היא להגיע לתפוקה המתאימה ויעילות אנרגטית מסוימת, גם למאפיינים אותם ציינו מקודם יש חשיבות לא קטנה.

לדוגמה, אם חדר הקירור נמצא בתוך המבנה, אנחנו צריכים לקחת בחשבון גם את הטמפרטורה החיצונית.

דבר נוסף שחייבים לזכור הוא שהזול עולה ביוקר: אנחנו ממליצים כמובן להשקיע ביחידות איכותיות אשר יחזיקו לאורך זמן. אלו אולי יקרות יותר מיחידות זולות, אך בחישוב של תחזוקה שוטפת ואורך החיים של היחידות עצמן, היחידות האיכותיות יתנו את התמורה הטובה ביותר לכסף.

בסופו של דבר, קשה להעריך את עלות הקמת חדר הקירור ללא התייעצות עם מומחים למיזוג אוויר. היא יכולה להתחיל מאלף ₪ ולטפס לסכומי בעלי חמש ספרות.

לכן גם אם קיימים מחשבונים כאלו ואחרים ברשת, הם נותנים הערכות בטווח מאוד לא מדויק (זאת בניגוד למחשבונים עבור מערכות צנועות יותר שניתן לעיתים להשתמש בהם).

א. לפיד – חברה להנדסת קירור ומיזוג אוויר

חברת א.לפיד מתמחה באספקת פתרונות קירור ובכלל זאת בנייה ותכנון של חדרי קירור בהתאם לצרכיו של הלקוח. אנחנו מבטיחים ללקוחותינו הגינות ושקיפות מלאים, אשר חשובים כל כך כאשר מדובר בפתרונות עבור עסקים ומבני תעשייה אשר אמורים לעבוד כ-24 שעות ביממה שבעה ימים בשבוע למשך תקופות ארוכות.

הלקוחות שלנו יכולים להעיד על השירות האדיב והמקצועי שאנחנו נותנים, הפתרונות היצירתיים אותם אנחנו מוצאים (במקרים בהם הם נדרשים) וכמובן עמידה בלוח הזמנים שהוא קריטי עבור הסקטור העסקי.