בניית חדרי קירור למסעדות ומלונות

בניית חדרי קירור למסעדות ומלונות

בענף ההסעדה והמלונאות, ישנם סוגים שונים של מטבחים, אשר מותאמים לאופי המקום. לכל מקום כזה יש להקים מטבח לפי הצרכים השונים וכן בכפוף לחוקי משרד הבריאות. בישראל, יש למצוא פתרונות קירור רציניים לשמירה נכונה על המזון בקירור. אין זה משנה אם מדובר במסעדה, בית מלון, אולם אירועים, בית קפה, חברת קייטרינג וכדומה. במקומות גדולים, יש לתכנן נכון בניית חדרי קירור באמצעות יועצי קירור, המתמחים בתחום ספציפי זה.

בניית חדרי קירור למסעדות ומלונות

כיצד מתכננים ובונים חדרי קירור מסחריים?

יש לציין, כי התכנון של בניית חדרים המיועדים לקירור מזון, צריך להיות מותאם לתנאים, המקום והתקציב של הלקוח. מומלץ שלא להתפשר ולדאוג כי חומרי הגלם, כגון פנלים לבידוד, יהיו איכותיים במיוחד. יש לתכנן את החשמל והאינסטלציה ולהחליט בדבר עובי הקירות בחלל שבו ייבנו חדרי הקירור. יש למנוע צפיפות גדולה מדי ולהתאים דלת איכותית בעלת צירים חזקים, היות והשימוש בדלת הוא רב ותכוף ויש לדאוג כי הדלת תחזיק מעמד לזמן רב בחדרי הקירור. כל האלמנטים הללו יסייעו לתכנון וכן למטרת בניית חדרי קירור, כך שמי שמתכנן את הבנייה של חדרי הקירור, יוכל לדייק ולהתאים את סוג הקירור לצרכים ולגודל החלל.

החשיבות הרבה של ייעוץ מקדים בבנייה של חדרי קירור למסעדות ולבתי מלון

ייעוץ מקדים הוא השלב הראשון בבנייה מדויקת, מקצועית ונכונה של חדרי קירור גדולים, המתאימים למסעדות, מוסדות, בתי מלון וכדומה. יועצים אלה אף בונים מערכות מיזוג אוויר ולכן הם נקראים יועצי קירור. יש חשיבות לשימת דגש של כמה אלמנטים כגון הפרדה בין סוגי המזון, כאשר הכוונה היא למוצרי בשר, חלב ירקות וכדומה. יש להקפיד על רמת לחות נכונה בחדרי הקירור, על מנת שמוצרי המזון לא יתקלקלו. יש לשים לב במיוחד לחומרי הבידוד וכן לפרזול לדלת ולמערכת ההפעלה. כל הפרמטרים שהוזכרו לעיל, חשובים במיוחד על שמירת רמת הקור הנכונה למוצרי המזון השונים. 

חדרי קירור – חובה בכל בית עסק בתחום המזון

מזון הוא מוצר רגיש, במיוחד סוגים שונים של מזון. למשל מוצרי חלב ובשר, על מנת שהמזון יהיה טרי ונגיש לציבור. כל מסעדה, בית מלון, בית קפה, מרכול, חברו\ת קייטרינג, מוסד , בית חולים, בית אבות ועוד, חייב לתכנן נכון את תהליך בניית חדרי קירור. אפשר למצוא פתרונות קירור רבים ומגוונים, כך שישמרו היטב על מוצרי מזון רבים, היות ומדובר על כמות גדולה של מזון יקר שיש לשמור עליה.

התאמת חדרי הקירור לפי צרכי בית העסק

הקמת או בניית חדרי קירור בהתאמה מלאה חשובה מאוד, היות וכל טעות בתכנון יכולה להביא לנזק כספי גבוה ואף לנזק תדמיתי לבית המלון או למסעדה, במידה והמזון מתקלקל. ישנם דגשים שעל כל בעל מלון או מסעדה לשים לב ולהקפיד עליהם. יש לשים לב גם למערכת הפיקוד ועל בקרה מתקדמת. יש לוודא כי הקור מתפזר ברמה שווה בכל החלל של חדר הקירור. גם על דלתות איכותיות לחדר הקירור יש לתת את הדעת. חדר הקירור חייב להיות אטום בצורה הרמטית, על מנת לקרר טוב את מוצרי המזון ולא לאפשר לאוויר הקר לחמוק מחדר הקירור.

חברה מקצועית לתכנון ובניית חדרי קירור מסחריים

בבחירה של חברה המתמחה בהקמה ובנייה של חדרי קירור וכן של תכנון והתקנה של מערכות מיזוג אוויר, שלבי הייעוץ והתכנון הם המכריעים ביותר. זו הסיבה כי רק חברה מקצועית כמו חברת א.לפיד, הקיימת שנים, תוכל לגרום לכם לביטחון רב שנים ולמוצרי מזון שיאוחסנו באופן הנכון והטוב ביותר. לחברה יועצי מיזוג אוויר וחדרי קירור והיא נחשבת למובילה בתחום תכנון והקמה של מערכות קירור.

יש לכם שאלה בנוגע למיזוג אוויר? נסו אותנו!

Call Now Buttonהתקשר/י עכשיו!